Parcurgand acest curs, vei avea posibilitatea sa studiezi gramatica limbii germane si termenii de specialitate necesari unei bune comunicari cu personalul sanitar si cu pacientii din structurile sanitare din Germania, Austria si cantoanele din Elvetia in care se vorbeste limba germana.
Editat si tiparit la Editura “Universitaria” (Editura Universitatii din Craiova)
Format carte: A4;
Nr. Pagini: 350 pagini
90% din curs este inregistrat in varianta audio pe CD, cu explicatiile aferente in limba romana si germana.
Din punct de vedere lingvistic, cursul cuprinde gramatica de baza si este conceput in concordanta cu cerintele nivelurilor de competenta B1 si B2 prevazute in Certificatul European de competenta lingvistica.
Din punct de vedere medical, cursul cuprinde terminologia de baza din medicina (aparatul osos, aparatul digestiv, aparatul cardiovascular, sistemul nervos, sistemul limfatic, aparatul muscular, aparatul urinar, organele de simt, aparatul respirator, aparatul reproducator, sistemul endocrin), insotita de planse pentru fiecare din acestea. Sunt, de asemenea, prezentate notiuni din terminologia particulara medicala, care tin de organizare sanitara, specializari, agenti patogeni, simptome, boli, procedee de diagnosticare, interventii terapeutice, structuri sanitare, instrumentar, preparate si termeni farmaceutici.
Format carte: A4;
Nr. Pagini: 270 pagini
Cea de-a doua parte a cursului “Germana pentru Personalul Sanitar” reprezinta o culegere de texte de specialitate si vine in completarea informatiilor cu caracter medical prezentate in prima parte.
Parcurgand aceasta carte, cititorul va cunoaste atat legislatia care sta la baza exercitarii profesiei de asistent medical (prin intermediul codului de etica pentru personalul sanitar si a informatiilor referitoare la drepturile pacientilor), cat si organizarea sistemelor sanitare din Germania, Austria si Elvetia.
De asemenea, personalul sanitar va aprofunda terminologia specifica domeniului de activitate, fiind prezentat lexicul de baza din diverse specialitati medicale.
A doua parte a cursului isi propune sa ajute cititorul in demersul sau de a-si imbogati cunostintele lingvistice de specialitate, prin prezentarea unor tehnici si proceduri medicale, precum si a unor protocoale de ingriijre elaborate chiar de catre profesionisti din domeniu.